Wat is domotica?

Domotica (Nederlands "huis automatisering"), is het automatiseren van dagelijkse dingen in huis, op kantoor of in een zorginstelling. Het woord domotica is een samentrekking van het latijnse domus (huis) en het laatste gedeelte van de woorden informaticatelematica en robotica. De definitie volgens wikipedia:

"De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven."

Kortom: Uw huis automatiseren om het leven net wat makkelijker te maken!

Wat kan ik met domotica?

Het automatisch of op afstand aansturen van verlichting, gordijnen, rolluiken, de vijverpomp of bijvoorbeeld de garagedeur zijn enkele voorbeelden van zaken die geautomatiseerd kunnen worden. Denk bij "automatiseren" aan het automatisch inschakelen van de verlichting wanneer u een ruimte binnenkomt of het sluiten van de gordijnen op het moment dat het donker begint te worden buiten. Een domotica systeem is dus niet alleen gemakkelijk maar kan ook nog eens energiebesparend werken en aan uw veiligheid bijdragen.

Steeds vaker is het ook mogelijk video en muziek volledig te integreren in een systeem zodat met een enkele druk op de knop bijvoorbeeld de gordijnen sluiten, de verlichting gedimd wordt en de film start. De smartphone is al niet meer weg te denken uit het dagelijks leven en eigenlijk ook al niet meer uit een goed domotica systeem. Bediening vanaf uw iPhone of Android toestel is steeds vaker mogelijk en de apps hiervoor worden steeds uitgebreider en gebruiksvriendelijker.

Hulp op afstand

Contact informatie

Bel ons
058 3000 172
Adres
Salomonszegel 11
8935 SB Leeuwarden
Adres
Valeriusstraat 2-II
8915 AC Leeuwarden
Mail
info@petapc.nl

Openingstijden

Salomonszegel en Valeriusstraat 
Maandag – Vrijdag 9:00 tot 17:30

Valeriusstraat is van 5 augustus t/m 16 augustus gesloten

 

 

Recensies van servicebedrijf petaPC op www.zoekcomputerhulp.nl

Zekerheiden en voordelen

  • Geen voorrijkosten binnen Leeuwarden
  • Garantie op reparatie
  • No cure No pay
  • Duidelijke afspraken
  • Veel ervaring en kennis