Dell computer reparatie

Zijn er signalen die erop wijzen dat uw Dell computer kapot is? Denk bijvoorbeeld aan een computer die niet meer opstart of opeens uitvalt of bepaalde programma’s die niet meer (goed) werken. Kom dan langs voor een Dell computer reparatie door de specialisten van petaPC in Friesland. Of het nu gaat om een kapotte harde schijf, een defecte ventilator of problemen met de software, we lossen het voor u op!

 • Dell computer reparatie vanaf € 15,-
 • Diagnose en reparatie binnen 2 tot 4 werkdagen
 • Reparatie door het beste computerservicebedrijf van Friesland
 • Ontvang een prijsopgave als de verwachte kosten meer zijn dan € 50,-

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als uw Dell computer defect is. Bel 058 300 0172, stuur een mail naar info@petapc.nl of kom direct naar een van onze vestigingen in Leeuwarden om uw computer ter reparatie aan te melden.

Werkwijze van een Dell computer reparatie

Voor de reparatie van een kapotte Dell computer hanteren we een standaard werkwijze. Weet u niet zeker wat de exacte oorzaak is van de defecte computer? Dan starten we met een volledige diagnose van de Dell computer. Daarbij controleren we de computer op softwarematige problemen, beschadigde hardware en aandachtspunten met betrekking tot de veiligheid. Aan de hand daarvan stellen we een plan van aanpak op voor de reparatie. Zijn de verwachte kosten van de reparatie en eventueel van vervangende onderdelen hoger dan € 50,-? Dan ontvangt u vooraf een prijsopgave ter akkoord.

De volledige diagnose en reparatie voeren we in de meeste gevallen uit binnen 2 tot 4 werkdagen. Zo heeft u dezelfde week nog een Dell computer die weer volledig naar behoren werkt!

Kosten Dell computer reparatie

De reparatiekosten van een defecte Dell computer zijn afhankelijk van de exacte problemen. Zo repareren we bijvoorbeeld een defecte harde schijf al vanaf € 15,-. In sommige gevallen is het niet mogelijk om het bestaande onderdeel te repareren en moet er een nieuwe aangeschaft en ingebouwd worden. In dat geval zullen we in de prijsopgave ook de kosten van het nieuwe onderdeel of de nieuwe onderdelen opnemen. Zoals eerder aangegeven krijgt u bij een verwacht kostenplaatje van boven de € 50,- altijd telefonisch of per mail een prijsopgave voordat we aan de reparatie beginnen. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Mogelijke oorzaken van een defecte Dell computer

Computers zijn complexe machines, waarbij een probleem in een klein hoekje schuilt. Er zijn veel onderdelen die op verschillende manieren kapot kunnen gaan. Bij petaPC maken we altijd een onderscheid tussen problemen met de hardware en problemen met de software. Problemen met de hardware van de computer worden vaak veroorzaakt door een aantal factoren:

 • Oververhitting of brandschade
 • Waterschade
 • Slijtage
 • Valschade
 • Kortsluiting

Softwareproblemen worden vaak veroorzaakt door het niet tijdig updaten van belangrijke programma’s. Denk bijvoorbeeld aan updates voor Windows, driver-updates voor de videokaart en beveiligingsupdates voor de virusscanner.

Dell computer reparatie aan huis

We hebben in Leeuwarden twee vestigingen waar we defecte computers, laptops, tablets en randapparatuur repareren. Normaliter vragen we u om het defecte apparaat bij een van deze vestigingen af te leveren ter reparatie. Als u niet in de gelegenheid bent om uw computer te komen brengen is dat geen probleem! We hebben namelijk een gratis ophaal- en terugbrengservice voor apparatuur in Nederland. Daarnaast is het soms mogelijk om uw Dell computer op locatie te repareren.

Meld uw computer aan ter reparatie door te bellen naar 058 300 0172, een mail te sturen naar info@petapc.nl of door direct naar een van onze vestigingen te komen!

Schade aan uw Dell computer voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. U kunt zelf maatregelen nemen om de kans op schade aan uw computer te verkleinen. Naast de positionering van de computer is regelmatig onderhoud een enorm belangrijke factor om de kans op schade te verkleinen. Veel mensen maken nooit de binnenkant van hun computerkast schoon, waardoor er steeds meer stof in en vuil in de onderdelen gaat zitten. Dit wordt veroorzaakt door de ventilatoren in een computerkast. Door stof wordt het automatisch warmer in de kast en is de kans op oververhitting en slijtage groter. Stof verwijderen is zeer eenvoudig; met een spuitbusje perslucht en microvezeldoekjes komt u al een heel eind.

Reparatie van andere merken

We repareren niet alleen desktops van Dell bij petaPC. We zijn ook gespecialiseerd in het repareren van computers van de volgende merken:

Hulp op afstand

Contact informatie

Bel ons
058 3000 172
Adres
Salomonszegel 11
8935 SB Leeuwarden
Adres
Valeriusstraat 2-II
8915 AC Leeuwarden
Mail
info@petapc.nl

Openingstijden

Salomonszegel en Valeriusstraat 
Maandag – Vrijdag 9:00 tot 17:30

Valeriusstraat is van 5 augustus t/m 16 augustus gesloten

 

 

Recensies van servicebedrijf petaPC op www.zoekcomputerhulp.nl

Zekerheiden en voordelen

 • Geen voorrijkosten binnen Leeuwarden
 • Garantie op reparatie
 • No cure No pay
 • Duidelijke afspraken
 • Veel ervaring en kennis