Computer geluidskaart vervangen

Komt er een verstoord geluid of helemaal geen geluid meer uit uw computer? Dan is naar alle waarschijnlijkheid uw geluidskaart toe aan reparatie of vervanging. Bij petaPC repareren we uw geluidskaart voordelig, vakkundig en snel, ongeacht het merk computer dat u heeft.

 • Computer geluidskaart vervangen voor € 20,-
 • Vervanging of reparatie binnen 2 tot 4 dagen
 • Computer reparatie aan huis mogelijk
 • Reparatie door het beste computerservicebedrijf van Friesland

Er zijn drie manieren om uw computer ter reparatie aan te melden bij petaPC. Neem contact met ons op door te bellen naar 058 300 0172, het contactformulier in te vullen of door langs te komen in een van onze vestigingen in Leeuwarden. Is het niet mogelijk om uw computer af te leveren in de winkel? Dan komen we bij u thuis om de geluidskaart te vervangen. In veel gevallen is het namelijk niet nodig om de reparatie in de werkplaats uit te voeren. Is reparatie in de werkplaats wel nodig? Dan bezorgen we uw computer kosteloos weer thuis.

Vervanging of reparatie van een defecte geluidskaart

Een kapotte geluidskaart laten repareren door de specialisten van petaPC gaat volgens een aantal stappen. Na de aanmelding van de computer voeren we binnen 24 uur een grondige diagnose uit. Zo bepalen we of de geluidskaart daadwerkelijk kapot is of dat er een softwarematige defect ten grondslag ligt aan de problemen. Daaruit volgt ook of we de geluidskaart kunnen repareren of dat we deze moeten vervangen. Na de diagnose krijgt u van ons een prijsopgave voor de voorgestelde werkzaamheden. In deze prijsopgave vindt u ook de kosten van de vervangende onderdelen. Voor het vervangen van de geluidskaart rekenen we een tarief van € 20,-. Vervolgens repareren of vervangen we de beschadigde geluidskaart en andere onderdelen indien nodig. U krijgt een goedwerkende computer terug.

Oorzaken van een kapotte geluidskaart

Problemen met het geluid of met de geluidskaart ontstaan vaak door schade aan onderdelen in de computer of door problemen met de software op de computer. Als we kijken naar softwarematige oorzaken zijn er over het algemeen drie mogelijkheden:

 • Het geluid van de computer is gedempt door een automatische update van Windows, het indrukken van een bepaalde toetsencombinatie of een onjuist geselecteerd uitvoerapparaat.
 • Door schadelijke software of een virus werkt het geluid of de geluidskaart niet meer.
 • De drivers van uw geluidskaart zijn niet meer up-to-date. Het kan daardoor voorkomen dat het geluid niet meer (naar behoren) werkt.

Mogelijke oorzaken van fysieke schade aan de geluidskaart

Als u geen geluid meer hoort en het ligt niet aan softwareproblemen, dan is er sprake van fysieke schade aan onderdelen. Meerdere onderdelen kunnen de boosdoener zijn. Zo is het mogelijk dat de aansluiting van uw speaker defect is. Deze 3,5 mm jack is met enige regelmaat de oorzaak van ontbrekend of verstoord geluid. Daarnaast komt het regelmatig voor dat niet de geluidskaart defect is, maar het uitvoerapparaat. Het is goed om dat in het achterhoofd te houden. Verder zijn mogelijke oorzaken van een defecte geluidskaart als volgt:

 • Schade door vocht in de computer
 • Schade door oververhitting van bepaalde onderdelen
 • Valschade of slijtage aan de geluidskaart

Contact

Heeft u vragen over een defecte geluidskaart of wilt u uw computer of laptop ter reparatie aanbieden? Neem dan telefonisch contact met ons op via 058 3000 172, stuur een mail naar info@petapc.nl of kom langs in een van onze vestigingen!

 • Prijs: € 20.-

Hulp op afstand

Contact informatie

Bel ons
058 3000 172
Adres
Salomonszegel 11
8935 SB Leeuwarden
Adres
Valeriusstraat 2-II
8915 AC Leeuwarden
Mail
info@petapc.nl

Openingstijden

Salomonszegel en Valeriusstraat 
Maandag – Vrijdag 9:00 tot 17:30

Valeriusstraat is van 5 augustus t/m 16 augustus gesloten

 

 

Recensies van servicebedrijf petaPC op www.zoekcomputerhulp.nl

Zekerheiden en voordelen

 • Geen voorrijkosten binnen Leeuwarden
 • Garantie op reparatie
 • No cure No pay
 • Duidelijke afspraken
 • Veel ervaring en kennis